Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 december 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Anneke Kistemaker overleden

Gepubliceerd: 17 May 2016 • Leestijd: 1 minuten en 2 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Afgelopen zondag, 15 mei, is Anneke Kistemaker (59) overleden. Anneke was docent business communication bij de opleiding ibms van RBS, 11 jaar lid van de cmr, waarvan 6 jaar voorzitter van de personeelsraad en lid van het dagelijks bestuur, en consulent AOb voor de Hogeschool Rotterdam.

anneke kistemaker

De directie van RBS schrijft: ‘Wij herinneren ons Anneke als een excellente docente Engels, vanwege haar unieke keuzevak ‘Shakespeare on Management’, haar lidmaatschap van de instituutsmedezeggenschapsraad en de cmr en haar ondersteuning van het IBSEN-netwerk. Zij was een coach voor langstuderende ibms-studenten waardoor velen van hen toch afstudeerden.’

Anneke was een warm pleitbezorger van de ptd (plannings- en taaktoedelingsinstrument voor docenten) en had uitgesproken opvattingen over de verplichting voor docenten om een mastertitel te halen.
Fons van Maldeghem, voorzitter van de cmr, noemt Anneke een ‘fantastische, vastberaden en vasthoudende vrouw. We deelden samen cmr-lief en leed en hielden elkaar soms op de been. Steeds om de belangen van collega’s en studenten in harmonie te brengen met de belangen van Hogeschool Rotterdam.’

‘Toen Anneke op haar eigen manier de ernst van haar ziekte meedeelde, was dat erg confronterend’, schrijft Brian van der Sluijs, voorzitter van de studentenraad van de cmr. ‘Dan treft ons uiteindelijk het bericht waarvan wij wisten dat het zou komen. Met ongeloof nemen wij kennis van het overlijden van Anneke.’

‘Voor mij en alle andere (student)medezeggenschappers had Anneke een voorbeeldfunctie in de raad’, zegt Selcuk Durak, lid van de studentenraad. ‘Anneke had niet haar eigen belang maar dat van anderen voor ogen. Wij pakken het – dankzij jou – verder op.’

Directie en collega’s van RBS, de leden van de medezeggenschapsraad en ook collegevoorzitter Ron Bormans zeggen Anneke zeer te gaan missen.

Er is een condoleanceregister geopend op de Kralingse Zoom, in kamer C1.157 (RBS Hangout).

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Anneke Kistemaker overleden

 1. Geschokt heb ik gehoord van het overlijden van Anneke,
  een verlies voor haar familie, vrienden en de collega’s in het Hoger Onderwijs.
  Ik ken haar als een betrokken collega uit de sectorraad HBO van de AOB en uit het medezeggenschapscircuit. Kritisch en duidelijk.
  Haar inbreng zullen we helaas moeten missen. Ik wens vooral de Collega’s in Rotterdam veel sterkte toe,
  Theo de Wit
  vrz. MR HAN

 2. Het bericht over het overlijden van Anneke heeft mij danig beroerd. Ik wens haar familie, vrienden en collega’s veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. In de tijd dat ik Anneke heb mogen kennen, heb ik haar ervaren als altijd zeer goed geïnformeerd,ter zake kundig, strijdbaar en oprecht, opkomend voor de belangen van het onderwijs en degenen die daar werken en studeren. In de sectorraad HBO laat zij een leegte achter.
  Bert Pinkster
  lid sectorraad HBO
  AOb consulent aan de Hogeschool van Amsterdam

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top