Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 februari 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Veertiental in de race voor titel ‘Docent van het jaar’

Gepubliceerd: 15 January 2016 • Leestijd: 1 minuten en 21 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Opleidingscommissies van de HR hebben bij elkaar veertien docenten voorgedragen die in aanmerking komen voor de titel ‘Docent van het jaar’. De winnaar wordt bekendgemaakt in de week van 25 tot 29 januari.

Update 19-01-2016, 16.55 uur: toevoeging van een veertiende genomineerde. Brian van der Sluijs, organisator van de verkiezing: ‘Door de integratie van het nieuwe mailsysteem was deze voordracht blijven hangen’. 

Bokaal

Bij de studentengeleding van de medezeggenschapsraad (sgmr, studentenraad), organisator van de verkiezing, zijn de namen binnengekomen van tien docenten van een bachelor-opleiding: Yamina (accountancy), Matthijs Glerum (bedrijfseconomie), Gerard Cloosterman (bouwkunde), Joris Berding (chemie), Steve Abdoelhamid (commerciele economie), Yvette Verhoef (gezondheidstechnologie), Peter Volken Smidt (ruimtelijke ordening en planologie), Niels Kropman (vastgoed en makelaardij), Jeroen Langedijk (watermanagement) en Matthijs van Zuilen (international business & management studies).

Daarnaast zijn er vier docenten aangedragen van een tweejarige associate degree: Okke de Jong (crossmediale communicatie), René Hoogendoorn (engineering), Adriaan de Jongh (officemanagement) en Pascal van Schajik (pedagogisch educatief medewerker).

Criteria
Veertien in totaal dus. Ondanks dat er op de HR veel meer opleidingen en opleidingscommissies zijn, is organisator Brian van de Sluijs (voorzitter van de sgmr) blij met het aantal. ‘Eigenlijk vind ik dat niet eens zo gek of teleurstellend. Het gaat er wel om dat de beste docent verkozen wordt. Als er bij wijze van spreken tweehonderd docenten worden aangemeld, twijfel ik aan onze criteria.’

Om een docent voor te dragen moest een opleidingscommissie de zogenoemde ‘criteria-sheet’ invullen. Er moest onder andere worden aangegeven in welke mate de betreffende docent passie voor zijn vak heeft, lessen van hoge kwaliteit geeft, iets extra’s biedt naast de gewone stof en problemen van studenten herkent. De in totaal achttien criteria konden de opleidingscommissies ook nog eens in tekst onderbouwen.

Landelijk
De studentenraad buigt zich de komende week over de nominaties, waarna de Docent van het jaar in de week van 25 tot 29 januari bekend wordt gemaakt en gehuldigd. De winnende docent dingt vervolgens mee naar de landelijke titel, een wedstrijd die wordt georganiseerd door het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO). Die winnaar wordt op 5 maart bekend.

Vorig jaar werd Maurice Scheepers van vastgoed en makelaardij tot beste docent van de HR verkozen.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

8 Responses to Veertiental in de race voor titel ‘Docent van het jaar’

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top