Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Foto van Lieve Tosca

Lieve Tosca, hoe ga ik om met ongevraagde dick pics?

Lieve Tosca,

Sinds ik op Tinder zit, krijg ik regelmatig ongevraagde dick pics toegestuurd. Meestal gaat het zo: ik heb een match, we raken aan de praat, we stappen over op WhatsApp, het gesprek gaat op initiatief van m’n match de lichamelijke kant op en voor ik het weet heb ik een piemelplaat op m’n scherm. Zo’n man verwacht dan vaak ook pikante foto’s van mij, maar daar heb ik al helemaal geen zin in. Hoe voorkom ik dit soort situaties?

Lfs, Selfie

Lieve Selfie,

Het is mij echt een raadsel waarom mannen dick pics sturen. Als er voorheen een stevige pretworst van een onbekende man op mijn beeldscherm verscheen, dacht ik nooit: oehlala, direct die kant op voor een stevig potje horizontale tango. Meestal moest ik gniffelen en daarna gingen de foto m’n digitale prullenbak in.

Blijkbaar ben ik geen typische vrouw want als niemand positief op dick pics reageert, zullen mannen vanzelf stoppen ze te sturen. Toch? Maar aangezien er nog gretig met die foto’s wordt gestrooid, zal het toch zo hier en daar wat opleveren. Anyhow, ik dwaal af.

Hoe voorkom je dat je dick pics krijgt? Door heel duidelijk te zijn over wat je wel en niet wilt. Het moment dat de chat een kant opgaat die jij niet ziet zitten, kun je over een ander onderwerp beginnen. Als hij het gesprek richting seks blijft sturen, kun je aangeven dat je dat niet wilt en liever andere kanten van hem beter leert kennen.

Als je match na die mededeling onverstoord geile praat blijft sturen, weet je dat hij geen respect heeft voor je grenzen en kun je hem zonder scrupules blokkeren. On to the next one.

Wanneer je aan het appen bent en je vindt het wél leuk om ondeugende berichtjes te sturen, maar je hebt geen zin om pikante foto’s uit te wisselen, is dat natuurlijk ook oké. Je hoeft namelijk helemaal niets. Je kent je match amper en bent hem helemaal niets verschuldigd. En zelfs als hij jou een foto stuurt, verplicht dat jou op geen enkele manier tot het terugsturen van een pikante selfie.

Als je het wel leuk vindt om te sexten, is dat natuurlijk prima. Lees dan wel even deze Lieve Tosca over veilig sexten, om te voorkomen dat jouw pikante foto’s zonder je toestemming bij zijn vrienden of op het internet terechtkomen.

Succes met daten!

Lfs, Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.
Gepubliceerd: 6 March 2019 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Lieve Tosca, hoe ga ik om met ongevraagde dick pics?

  1. Als man snap ik zelf ook niet waarom anderen dock pics sturen. Volgens mij vinden de het sturen van foto’s zelf al spannend en gaat het ze niet eens zo om de reactie. Laat maar zien dat ze eigenlijk geen interesse hebben in de ontvanger. Tinder heeft ook een beetje een reputatie dat mensen er eerder voor een seks partner zoeken dan een relatie, maar dat sluit niet uit dat leuke jongens er niet tussen zitten.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top