Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 december 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Foto van Lieve Tosca

Lieve Tosca, wat moet ik in hemelsnaam met meer dan vier weken vakantie?


Lieve Tosca, 

Nu de gangen van de hogeschool leger worden, wordt de steen in m’n maag groter. De zomervakantie staat op de stoep en ik weet echt niet hoe ik al die tijd door moet brengen. Ik heb echt wel wat hobby’s, maar na vier weken heb ik het wel gehad. Dan wil ik gewoon weer aan het werk. Hoe maken andere mensen die tijd vol.

Lfs,
Vakantieman

Lieve Vakantieman,

Deze vraag is mij in mijn carrière als Lieve Tosca al een paar keer eerder gesteld en iedere keer ben ik weer blij verrast. Ik weet dat er mensen zijn die van werken houden, ik ben er zelf ook een, maar ik heb nooit problemen om m’n vakantie vol te krijgen. 

Dit jaar heb ik acht weken vakantie en ik weet nu al dat ik in de laatste week baal dat het bijna voorbij is. Ik kijk uit naar lange lome dagen boeken lezen in de zon, repeteren en optreden met de band, festivals en concerten bezoeken en af en toe een potje golfen. 

Je bent niet de enige voor wie vier weken wel zo’n beetje de max is, Vakantieman. Toen ik je vraag op Instagram voorlegde aan onze volgers zei twintig procent van de stemmers dat ze vier weken ook wel genoeg vinden. 

Gelukkig hadden onze volgers ook een hele reeks praktische tips voor je: 

 • Neem een bijbaantje. Fijn voor je portemonnee en voor de (horeca)ondernemers die momenteel om personeel zitten te springen. 
 • Denk eventueel na over een baantje in het buitenland. Dan ben je er toch even helemaal uit.
 • Check of je ergens vrijwilligerswerk kan doen. 
 • Ga een cursus volgen of rondt een groot project af. Mag ook voor school zijn, wat je nu al doet hoef je komend jaar niet te doen.
 • Geef jezelf een taak: kies een kookboek en kook iedere dag wat nieuws, schrijf een boek, loop een grote wandeltocht (eventueel in delen) of leer een instrument spelen.

Er waren nog veel meer tips! Je vindt ze in de Lieve Tosca-highlight op ons Instagram-profiel.

En ook in de eerdere Lieve Tosca’s over dit onderwerp vind je tips en tricks.

Probeer te genieten en te ontspannen deze zomer.
Ik ga daar in ieder geval m’n uiterste best voor doen.

Lfs,
Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen en beantwoordt wekelijks een vraag over je studie, het leven of de liefde. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl en ze beantwoordt hem snel. Wil je meepraten over de Lieve Tosca-vraag? Via de @profielenmagazine stories op Instagram wint Tosca iedere maandagavond advies in. Jouw advies is welkom!
Gepubliceerd: 29 June 2022 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Lieve Tosca, wat moet ik in hemelsnaam met meer dan vier weken vakantie?

 1. Ik vind zelf creatieve ondernemingen en talentontwikkeling altijd een goede besteding van je tijd als je langer vrij bent. Leer een instrument spelen, een extra taal, videobewerking, spoken word. Dit soort leuke maar toch leerzame activiteiten (zijn in ieder geval het soort dat ik zélf leuk zou vinden) helpen vaak ook in je professionele werkveld omdat je oefent met het oplossen van problemen. Je traint je hersenen in een extra manier van denken. Ook is het prettig omdat er geen eisen aan worden gesteld door anderen. Niemand op school of werk vereist dat je piano kan spelen, dus kun je zoveel falen en je eigen tempo bepalen als je wilt.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top