Kamers kijken: Mariëlle tussen de kazen
Gepubliceerd: 11 March 2016 • Leestijd: 1 minuten en 8 seconden • Kamers kijken Dit artikel is meer dan een jaar oud.Waar verschuilen onze studenten zich zoal? Deze week: Mariëlle (19), eerstejaars sociaal pedagogische hulpverlening en woonachtig in de Biezen te Barendrecht.
‘Ik slaap met mijn zusje op mijn kamer. Ik heb altijd alleen geslapen, maar ik vond het eigenlijk wel gezellig om met haar op één kamer te slapen. Soms praat ik in mijn slaap. Laatst sprong ze ’s nachts op me om me terug te pakken voor al die keren dat ik haar wakker heb gemaakt. Ze is ’s nachts ook een keer wakker geschrokken door die beer bij mijn bed. Ik heb hem van mijn vriendje gekregen voor Valentijnsdag.
‘Die gitaar is van haar. Ooit is ze daarmee begonnen maar nooit verder gegaan. Ik heb vroeger op dwarsfluit gezeten. Na zes jaar bedacht ik me dat ik het eigenlijk helemaal niet kan. Bovendien kreeg ik toen een beugel waardoor ik mijn mond kapot blies. We luisteren samen wel muziek. Zij luistert vooral opwekking (gospel, red.), we zijn namelijk christelijk. Ik lees ook elke avond voor het slapen gaan vijf minuten in de Bijbel via een app op mijn telefoon.
‘Ik zou wel graag op kamers willen wonen. Vooral als mijn moeder zeurt over de troep op onze kamer. Maar ik hoor bij die lichting die geen studiefinanciering krijgt. Ik werk wel bij een kaasboer in Barendrecht. Toen ik daar kwam werken, lustte ik alleen jonge kaas. Daarom moest ik elke week een kaasje mee naar huis nemen en in een schriftje bijhouden hoe het proeft. Nu lust ik alle kaas behalve schimmelkaas. We hebben ook geitenkaas met haren erop. Heel vies.’
Tekst & fotografie: Saskia Stavenuiter
Onderdeel van de serie Kamers Kijken:
Laat een reactie achter
Spelregels
De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.
Lees hier alle details over onze spelregels.
Aanbevolen door de redactie
Docenten starten petitie: HR moet zich uitspreken tegen schending mensenrechten in Gaza
Vervroegde renovatie Museumpark gaat zorgen voor ingrijpend verhuiscircus
Ondernemende Ad-student Joyce start op HR pilot met gratis menstruatieproducten
Back to Top