Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Blog Bas: De Netflix-ruzie

Gepubliceerd: 11 April 2017 • Leestijd: 2 minuten en 13 seconden • Bas Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Ik heb al meer dan twee jaar een vaste relatie, dus de meeste ruzies hebben we al wel gehad. Over wie er kookt (ik), wie het vuilnis buitenzet (ik), wie terugrijdt na een feest (ik) en wie de rekeningen betaalt (ik ook, meestal). Onlangs betraden mijn vriendin en ik het volledig nieuwe ruziegebied, de dimensie van de Netflix-ruzies.

Bas Koedood, Blogger

Het begon een paar weken geleden toen ik twee dagen ziek was. De eerste dag was mijn vriendin ook vrij en we waren halverwege een spannende Netflix-serie. Samen hebben we de hele dag in bed of op de bank gelegen. De dag erna moest zij echter voor haar studie weg. Ik was nog alleen thuis. De serie had nog maar drie afleveringen.

Ik heb me lang ingehouden. Echt waar. Ik heb de afwas gedaan, lang gedoucht en geprobeerd wat te lezen. Maar elke keer als ik langs de tv liep, leek de serie me harder te roepen. De eerste paar keren was mijn wilskracht sterker en keek ik ernaar uit om de laatste afleveringen met mijn vriendin te kijken. De tijd kroop zo ontzettend traag vooruit dat ik meermaals heb gecontroleerd of de klok niet gewoon stilstond. Op den duur riep de serie zo hard dat ik mezelf wel moest overgeven. Ik kon het voor mezelf ook makkelijk goed praten: mijn vriendin hield toch niet zo van het genre, ik vind het geen probleem om de afleveringen nogmaals te kijken en ze zou er nooit achter komen.

In slaap gewiegd door de loze beloften van het duiveltje op mijn schouder pakte ik chips, limonade en dook weer in bed. Televisie aan en binge-watchen maar. Nog drie uur aan afleveringen en nog vijf uur voordat mijn vriendin thuis zou zijn: kat in het bakkie. Tijd zat om de afleveringen te kijken, de serie weer op de juiste aflevering te zetten én nog even een klein tukje te doen. En wanneer ze thuis zou komen, zou ik langzaam wakker worden en met kleine ogen en met schorre stem zeggen dat ik niets heb gedaan, veel heb geslapen en natuurlijk niet heb verder gekeken. Hoe durft ze dat te insinueren!? Om vervolgens nogmaals alle drie de afleveringen te kijken.

Na anderhalf uur kijken zat ik zo in het verhaal dat ik de deur nooit heb horen opengaan. Het geluid van haar voetstappen door de woonkamer gaven mij het sein dat de televisie snel uit moest. Binnen een paar seconden was de tv uit en lag ik netjes op mijn plek (een vaardigheid die ik tijdens mijn tienerjaren had geleerd: bij het horen van voetstappen kon ik binnen tien seconden het licht uit hebben en doen alsof ik sliep). Maar het was al te laat, ze had de stemmen van de show allang herkend en met haar armen over elkaar en een wenkbrauw omhoog stond ze in de slaapkamer. Ontkennen had geen zin meer. De enige oplossing was heel schuldig kijken en hopen op het beste.

Dat werkte niet. Ik ben mijn Netflix-privileges kwijt. Ik mag (tijdelijk) niet meer kiezen wat we kijken. En ik geloof dat de afspraken over het hoe en wat met Netflix straks contractueel in onze samenlevingsovereenkomst komen te staan. Maar ik heb mijn lesje wel geleerd: voortaan kan ik alleen stiekem Netflix kijken op het gastaccount. En ik vermoed dat het op het kleine schermpje van mijn telefoon gaat worden mét oortjes. Laat haar me dan nog maar eens betrappen…

Bas Koedood is vierdejaars lerarenopleiding maatschappijleer en net afgestudeerd aan de lerarenopleiding geschiedenis. Hij werkt op de Bergse Veldschool (speciaal onderwijs voor cluster 4 leerlingen: leerlingen met met ernstige gedragsstoornissen en/of psychiatrische problematiek). Bas is ook artistiek leider en regisseur bij theatergezelschap ShadowProductions.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Blog Bas: De Netflix-ruzie

  1. Is dat een goed recept om beter te worden: chips en limonade als je ziek bent?

  2. Tip!
    The first rule of netflix: Always deny that you’ve watched netflix without your partner; In case you got caught: deny that you’ve denied earlier 🙂 #WordsToLiveBy

  3. Indien je ziek bent kan het voorkomen dat je een electrolytenverlies krijgt en een tekort aan glucose- en vochtintake. Vandaar is limonade en chips een uitermate verantwoord dieet in zo een fase.

  4. Maar het choqueert verder niemand dat hij alles doet, betaalt EN niet mag kiezen wat hij kijkt en wanneer?! Jeez.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top