Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca, heb jij low budget tips om de zomervakantie door te komen?

Lieve Tosca,

De vakantie staat op de stoep en ik zie vooral zes lange weken in m’n agenda. M’n agenda is net zo leeg als m’n bankrekening en ik heb eigenlijk ook geen puf om te bedenken wat ik moet doen. Ik hou van lezen, series kijken en een beetje buiten zijn. Het zou ook fijn zijn om wat nieuwe mensen te leren kennen. Heb jij tips om de komende vakantie low budget door te komen?

Lfs, Lowbudget

Lieve Lowbudget, 

Je hebt geluk: ik heb eindeloos veel tips!

Met hulp van onze Instagram-volgers (alle tips zijn verzameld in de Lieve Tosca-highlight op ons profiel) en allerlei tips uit onze UIT-rubriek, kom jij de komende weken wel door. En mochten andere lezers tips hebben die nog niet in dit stuk staan: deel ze in de comments. Samen weten we meer dan alleen.

Toen ik je vraag aan onze Instagram-volgers stelde, was de eerste reactie ‘ga werken’. Wat geen slechte optie is. Het vult zowel de agenda als de bankrekening en je leert nieuwe mensen kennen. Blogger Afke had ooit via  een uitzendbureau een bijbaantje als gastvrouw bij het Maritiem Museum waar ze heel goede herinneringen aan heeft.

En via Instagram meldde een student dat ze met heel veel plezier vrijwilliger is op fantasy festival Castlefest. In ruil voor een dienst per dag mag ze er gratis staan en krijgt ze eten en is ze onderdeel van een fantasiewereld. ‘Als je je team goed kiest voelt de dienst niet als werk en ik heb echt het gevoel dat ik eruit ben geweest, het is dus ook een lowbudget vakantie.’ Wat een knaller van een tip!

Als je het dichter bij huis wilt houden, is er een kans dat bijvoorbeeld je lokale koffietentje hulp kan gebruiken. Let op social-mediaposts of A4’tjes voor het raam.

Als je niet wilt werken, is er genoeg anders leuks te doen. Ga een dagje kringlopen – vintagejunky Danny Post van Go with the Vlo weet waar je in de regio Rotterdam moet zijn – en scoor accessoires voor je kamer, een leuke nieuwe outfit, spelletjes en fijne leesboeken. Of een kookboek! De komende weken kun jij inzetten om een nieuw recept te perfectioneren of een nieuwe keuken te leren. Kies een boek dat je aanspreekt en ga op avontuur in de toko, de Turkse supermarkt of op de zaterdagse Oogstmarkt. Onze UIT-verslaggever was daar heel enthousiast over.

Rotterdam is natuurlijk prachtig en er is ook heel veel te zien. Met een lunchpakket en een paar goede wandelschoenen kan je Rotterdamse wijken ontdekken of een street art-route lopen. De regio is ook prachtig en de NS heeft wandelroutes die je van en naar een station leiden. Ontdek Jeneverstad Schiedam, het prachtige centrum van Dordrecht of de duinen bij Wassenaar

Als je geen zin hebt om ver te gaan, kan je de botanische Trompenburg Tuin & Arboretum opzoeken. Als je juist verder wil, kan je het platteland opzoeken met de (deel)fiets of scooter zoals deze UIT-verslaggevers deden. 

En je zou zo’n dagje af kunnen sluiten in een betaalbaar Rotterdams restaurant. Wij hebben er een aantal voor je getest, zodat je weet waar je moet zijn.

En er is nog zoveel meer te doen! 
– Iedere zondag is er gratis yoga op het Schouwburgplein.
– Comedy Club Haug heeft op 5 juli weer een open mic-avond. Onze UIT-verslaggever bezocht er al eerder een en vond dat heel leuk!
– Studievereniging Active Together (S.V.A.T.) van de HR-opleiding social work heeft een eindactiviteit op 23 juli.
– En UITagenda Rotterdam heeft tot september genoeg uitjes om je nooit te hoeven vervelen.

Ik wens je een fijne vakantie!

Lfs,
Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen en beantwoordt wekelijks een vraag over je studie, het leven of de liefde. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl en ze beantwoordt hem snel. Wil je meepraten over de Lieve Tosca-vraag? Via de @profielenmagazine stories op Instagram wint Tosca iedere maandagavond advies in. Jouw advies is welkom!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Gepubliceerd: 5 July 2023 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top